Vi skjønte det fort, for i gangene på vertshuset gikk praten. «Fy f…hur den hunden drev, och hvilket skall….»

Flere titalls tilskuere var ute for å høre på hundene som lå i tet etter første dag. De som besøkte Dixons «provruta» hadde tydeligvis fått valuta for pengene. Foruten Dixon var det én til som hadde full tid begge dagene, nemlig finnen Soipan Mosku, men Dixon ledet med så mye som fem egenskapspoeng etter første dag. Egenskapspoengene ville avgjøre. Med det vi hørte om Dixons los i gangene, forsto vi fort hvem som kom til å trekke det lengste strået. Og ganske riktig, Bossmålas Dixon kunne etter dommermøtet tituleres som Nordisk mester 2012. Han var best begge dagene med resultat 120/61 og 120/62.

Kita til Rune Sliper jaget full tid siste dag og fikk 120/57. «En los til å få ståpels av», skrev de i dreieboka. Hun ble premiert med en 3. Ep og ble plassert som nr 5 totalt. Valborg til Hans Christian Hauge fikk ikke ut første dag og hadde 70 minutter dag to. Dermed ingen elitepremie på henne heller, og hun ble plassert som nr 8. Veerpee til Egil Hanseseter hadde 23 minutter første dag og 60 dag to. Hun endte på en 9. plass. 

Sverige vant knepent lagkonkurransen med 12 poeng foran Norge på andreplass med 11 poeng. Finland endte sist med 7 poeng. Les mer detaljert om mesterskapet på Småland Støverklubbs hjemmeside eller i dreieboka til Jaktjournalen, eller under Mesterskapsarkiv.

  Suveren individuell vinner, NDCH SDCH INTUCH Bossmålas Dixon