Én dunker, én finskestøver og én hamiltonstøver utgjorde trioen som gikk til topps under NM for støvere i Rauland i Telemark. I år som i fjor var det en norsk rase øverst, nemlig dunkeren Tortåsen’s Ronja til Thor Mogen fra Svene i Buskerud.

 

 

 

 

 

 

Fra v. finskestøveren Harefallet’s ML Kasper til Magnar Lindstad som ble nr. 2, i midten vinneren Tortåsen’s Ronja til Thor Mogen og til h., Trond Revhaug med hamiltonstøveren R-Roma som fikk 3. plassen..

 

 

 

 

 

 

 

Forholdene under mesterskapet kan ikke karakteriseres som annet enn vanskelige i og med at det i år kun var en eneste hund som presterte å jage full tid begge dagene, nemlig Ronja, og det var kun henne og toeren Harefallet’s ML Kasper som oppnådde 1. EP, og det i terreng med veldig god harebestand.

Skal en dømme etter resultatene så bød den første dagen på bedre forhold. For 7 hunder jaget full tid på lørdagen, og kun egenskapspoengene skilte. Telemark HK hadde satt opp en flott kniv til hunden som ledet etter første dag, men hvem skulle få den? Tortåsen’s Ronja og finskestøveren Mira til Bjørnar Sagvik, sto nemlig begge igjen med 2oo konkurransepoeng. Neste kriterium for å skille under NM er lengste lospoengsekvens. Men Mira og Ronja sto likt der også, begge jaget 120 minutter rett inn. Neste skillekriterium er premiepoeng; men likt igjen, begge hadde 191! Neste er poengsum i egenskapen los og tapsarbeid hvor begge hadde 2×10! Dernest egenskapspoeng for jaktlyst; begge hadde 12! Mira og Ronja klarte det unike etter alt dette å stå helt likt, men klubben hadde bare én kniv. Enden på visa var at også den tilfalt Thor Mogen. Tortåsen’s Ronja hadde nemlig med seg en tilleggslos, og da bestemte klubbledelsen at den forskjellen til slutt måtte avgjøre. Men som kjent, premiefangsten hennes stoppet ikke der.

Ronja tok all viraken under premieutdelingen med sindighet og ro, mens en blid Mogen fikk hendene fulle av flotte og verdifulle premier.

 

 

 

Teknisk arrangør,Telemark Harehundklubb fortjener stor ros for et prikkfritt arrangement. Standkvarteret, Akademiet i Rauland hadde alle fasiliteter som gjorde det bekvemt for så vel deltakere som dommere og funksjonærer. En flott festmiddag med kulturinnslag samt god regi på alt det øvrige som foregikk, vitner om en dyktig stab som ikke overlot noe til tilfeldighetene.

Mer om NM på Telemark Harehundklubbs hjemmeside.