NM for støvere 2010 Sørlandet Harehundklubb

 

NM støver var i år tildelt Sørlandets Harehund Klubb og ble avholdt på Heddan Gård i Hægebostad kommune 20. og 21. November.
Tradisjons tro var det defilering med presentasjon av de 20 deltagerne på fredag kveld. Det var en flott ramme rundt det hele med bål og gløgg, men den kalde vinden var ikke bestilt.

Lørdag morgen kjørte 20 spente hundeiere med dommer og kjentmann ut i terrengene, det var snø i de fleste, men skare og vind gjorde det vanskelig. Men dette var jo eliten av norske harehunder, så åtte stykker kom tilbake med full tid og syv hadde gått til premielos, det var dessverre 3 som ikke hadde fått ut, selv om det hadde vært godt med hare i terrengene.

Da dommermøtet fikk spørsmål om noen ønsket å bytte terreng, var det ingen som ønsket det. Dette viser hvilken fenomenal jobb terrengkomiteen hadde gjort, og en stor takk til grunneiere og kjentmenn som stilte opp med terreng og lokal kunnskap. Dette er helt avgjørende for å kunne gjennomføre et slikt mesterskap.

Lørdag kveld vartet Heddan Gård opp med jegermiddag og taler fra ordfører, forbunds leder og klubbens leder var på sin plass, og ikke minst det alle ventet på, resultatlisten fra første dag. Den viste at Bossmålas Dixon til Kåre Usterud ledet med hele 208 konkurransepoeng, men 5 poeng bak lå RS-Kita I til Rune Sliper og Emma Av Torderud til Tom Høibakk.

I løpet av lørdagen kom det noen cm med snø, og forholdene var blitt veldig gode når hundene skulle slippes søndag morgen. Og at forholdene hadde vært gode var lett og se, når dommer etter dommer ankom dommermøtet med et stort smil. Alle de 20 hundene hadde hatt hare på beina og hele 18 hadde full tid, men ikke nok med det, 13 av hundene hadde også hatt premieloser som tilleggslos og fem av de var til full tid. Det var da klart at det kom til å bli veldig tett i toppen.

Da alle dommerne hadde redegjort for dagen sto vi igjen med både RS-Kita I og Bossmålas Dixon med 411 konkurransepoeng. Det er da lengste lossekvens som avgjør hvem som blir vinner, og med 25 minutter lenger sekvens enn Dixson kunne RS-Kita I til Rune Sliper utropes til norgesmester 2010.

Og total premiering på prøven ble: 12stk 1EP, 4stk 2EP, 3 stk 3EP og 1 0EP.
En stor takk til Heddan Gård for veldig god mat og et topp opphold. Og det er bare å gratulere NM komiteen med Thor Audun Askedal i spissen for et prikkfritt arrangement.

Pål Moi
Prøve sekretær

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NM vinner 2010 ble Rune Sliper med Hamiltonstøver RS-Kita I

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her har vi de tre beste under NM 2010.

 

Klikk på dokumentet under for å se resultatliste