Trøndelag HK gjennomførte et flott NM for beagle og drever i Holtålen 9. og 10. november 2013. Det var påmeldt 31 hunder. De 20 eldste jaktchampioner under 9 år ble tatt ut. Men på grunn av flere trekninger helt fram mot start, fikk flere reservehunder plass. Med en siste trekning kun timer før defileringen, klarte man ikke å få med flere reserver, og startfeltet ble på 19 hunder.

Terrengene i Holtålen ligger generelt høyt, med større mulighet for hare enn de andre losdyrene. Likevel ble det prestert flere premieloser på rådyr og også en på rev. Ingen hunder hadde premielos på hjort, til tross for at det var en del spor etter disse i flere terreng. Ingen hunder ble slått ut for jag på ulovlig dyreslag, til tross for en del rein i noen terreng.

Fjorårets NM-vinner, beagle Brodern`s Tino var ikke snauere enn å lede etter dag en, med 1. og 2. hare og 1. på rådyr. Likevel var det ikke han som stakk av med det internasjonale jaktcertifikatet, CACIT, som deles ut til den som ha høyeste premiepoengsum etter dag 1. Det var drever Kvindølen`s Sandy som fikk CACIT, og beagle Lilymere Ricki fikk reserve-CACIT.

Leder etter dag en ga seg ikke med jakta ved prøvetidas slutt, og var helle ikke kommet til rette ved slipptid dag to. Dessverre hadde han ikke kommet til rette da NM ble avsluttet søndag kveld. Vi håper inderlig han blir funnet i god behold snart. Uansett var han ute av dette NMs resultatliste.

Da resultatlista etter begge dager var klar kunne Jørn Aamand løfte Kvindølen`s Sandy opp på øverste trinn på seierspallen i triumf. Lilymere Ricki var nesten like stolt da han klatret opp på andreplassen med matfar Sigmund Dehlin pent på plass. NM-vinneren fra to år tilbake, JW Ronja, var tilbake i nærheten av gammel storhet, og kapret tredjeplassen samme med eier Kay Roar Olsen. Det var litt vann mellom båtene på pallen, men meget tett på de følgende plassene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vinneren Kvindølen’s Sandy og Jørn Aamand flankert av toeren, Lilymere Ricki og Sigmund Dehlin til venstre, og JW Ronja og Kay Roar Olsen t.h..  

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vinneren med til v. leder i Trøndelag Harehundklubb, Dag Rune Løberg og dommer, Jan Havdal til høyre.

 

 

 

 

 

Vi gratulerer! Takk til Trøndelag HK for arrangementet.

 Se mer på THKs hjemmeside