Drevere og beagler kjempet om NM-tittelen på Romerike den 10. og 11. november, og som på de fleste småhundprøver med mange djerve jagere, så kom uttakene raskt og mange gode loser ble prestert av hundene som kjempet i toppen. Til slutt kunne Øyvind Lukashagen løfte beagle Brodern`s Tino opp øverst på pallen.

 

 

Tino tar det hele med fatning selv om premiefangsten var aldri så stor. (foto S.E.Gravråk)

  

 

Det var bare påmeldt 18 hunder, hvorav 17 startet; 5 beagler og 12 drevere, mens det er plass til 20. For den arrangerende klubben er det en stor utfordring å skaffe nok gode og jevne terreng, helst der det i det minste er hare og rådyr i gode bestander. Da man på dette NM fikk nysnø som smeltet og en god del regn, fikk vilttettheten nok en viss betydning for resultatet. Dette fordi det blir forholdsvis vanskeligere å finne vilt i viltfattige terreng enn de med stor vilttetthet i dårlig vær. Fredag kveld lå det noen cm snø over Romerike. Det satte imidlertid inn med regn, og det aller meste av snøen smeltet i de fleste terreng i løpet av natta.  En viss nervøs stemning fra både arrangører og hundeeiere var det derfor før man dro til skogs første prøvedag. Ville man finne vilt under disse forholdene? Hareloser ville det bli langt imellom, var den gjengse oppfatningen.

Ingen fare. Kun to hunder kom tomhendt fra skogen. Det ble loset inn imponerende 21 premieloser, derav 11 til 1. premie. De aller fleste losene var naturlig nok på rådyr, kun to på rev og to på hare. Under jegermiddagene kunne prøveleder Anne Marit Olsen dele ut Cacit til den hunden som hadde dagens høyeste premiepoengsum. Det var beagle Brodern`s Tino til Øyvind Lukashagen. Men Tino ledet imidlertid ikke NM. Ut fra poengtabellen ledet Eikenese’s Micke til Kjetil Bakke, ført på prøven av Kjetil Moland. Micke hadde sterke 1. + 1. + 2. på rådyr. Tino lå på andre med 1. + 2. + 2. på rådyr, og JW Nelle til Jan Willy Halvorsen lå på tredje med 1. på både hare og rådyr. Disse tre hadde skilt seg ut i en liten tetgruppe, mens det var en stor klynge som fortsatt lå på skuddhold.

Været fortsatte med trøstesløst regn også andre dag. Nå var bakken helt fri for snø. Hundene hadde tydeligvis enda krutt igjen i beina og en god porsjon jaktlyst. Hjem fra skogen kom hund etter hund da prøvetiden på sju timer rant mot slutten, de aller fleste med godt fornøyde eiere. På dommermøtet ble det tett mellom applausene for premieloser. Opptellingen viser ikke mindre enn 24 premieloser, hvorav hele tolv stykker var 1. på rådyr og tre 1. på rev. Ingen jaget til premie på hare denne dagen. Dagens, og faktisk hele NMs, aller sterkeste NM-poengsum på en dag stod Kvindølen`s Sandy for. Hun gikk til tre 1. premier på rådyr, og krabbet med det helt opp i ryggen på bronseplassen. Kun ett fattig poeng skilte fra pallplass.

Også andre hunder kom sterkt bakfra. Men helt i toppen ble det kun en forandring, og det var at Tino tok skrittet helt opp på toppen, og skjøv dermed Micke ned på andreplass. Nelle tviholdt tredjeplassen.

 

 

 

 

 

 

 

 

f.v. Eikenese’s Micke til Kjetil Bakke, Brodern`s Tino til Øyvind Lukashagen og JW Nelle til Jan Willy Halvorsen. (foto Svein Egil Gravråk)

 

 

 

 Fullstendig resultatliste kan du se ved å åpne dokumentet under.