Omsider var det igjen en harehund som tok med seg den prestisjetunge tittelen fra De Nordiske Jakt- og Fiskedagene på Elverum.  Beaglen til Roy Sandgrind fra Trondheim tuktet med sin solide merittliste alle de 22 jakthundene som var foreslått til NJFFs kåring.

 

Roy Sandgrind med sin jaktmaskin, Langedals Bonnie  

 

I november vant den da tre år gamle tispa Nordisk Mesterskap for beagle i Finland, og det med klar margin (92,71 poeng). I landskampen mot Sverige var hun igjen best og jaktchampionater i samtlige tre nordiske land satte på henne tittelen Nordisk Jaktchampion.

Foruten drøssevis av premier og championtitler, har denne dama også en anselig mengde kjøtt på sin konto. Hare er helt klart favorittviltet, forteller Roy, men både hjort og rådyr har hun bragt til hus. Hun sier heller ikke nei til å lufte mikkel dersom anledningen byr seg. Hun er med andre ord en svært så allsidig jakthund.

– Blandingen av talent og mye trening har gjort henne til det hun er i dag. Enorm jaktlyst og formidabel evne til uttak, er hennes sterke sider,  forteller Roy som ikke tidligere har hatt harehund. Bonnie er drettet opp av Svein Olav Odden og Kjerstin Lia og er etter N VCh NJCh Amaritas Miro Barrabas og NJCh Tyribergets Donna Bella.