SAN MARINO er vertskap for årets Europapokalkonkurranse 6. og 7. mars, med sine knappe 33 000 innbyggere og et areal på om lag 61 km² er dette det tredje minste landet i Europa målt etter areal, kun større enn Monaco og Vatikanstaten. San Marino har middelhavsklima, men det er noe kjølig som følge av at landets beliggenhet nær kysten.På vinterstid ligger temperaturen mellom -2 °C og 10 °C, men kan stundom falle ned til -5 °C og føre til snøfall på de høyeste toppene, slik som Monte Titano.

Monte Titanos bratte skråninger, samt resten av fjellandskapet rundt fjellmassivet er for det meste dekket av skog og annen typisk middelhavsvegetasjon. Her finnes løvskog med lønn og alm, men også eviggrønn skog med ulike eike- og furutrær. I den eviggrønne buskskogen i landet finner vi arter som macchie, laurbær, myrt, lavendel, jordbær- og oliventrær.

15 land stiller i årets konkurranse og fra Norge stiller det 2 hunder fra de norske rasene, 2014’s Rasemester for Dunker, Toya til Øystein Kvisler fra Skiptvet og Haldenstøver Dorthe til Rune Strøm fra Aremark som ble kåret til årets Haldenstøver 2014, Anne Gjulem som dommer og lagleder for det Norske laget er Tom Wenger.

Fredagen starter med FCI møter, åpningssermoni, registrering og veterinær sjekk, presentasjon av deltagere og hunder, og avsluttes med dommermøte før jegermiddagen. Lørdagens konkurranse har en prøvetid fra 08:00 til 13:00 og dommermøtet er fastsatt til kl.16.00. Premieutdeling og offentliggjøring av resultater vil skje under middagen som er berammet til kl.19.30.

 


 

Resultater:

Tom Wenger på telefon fra San Marino: De norske hundene hadde ikke hellet med seg, hverken Toya eller Dorthe fant hare ila prøvetiden, dermed ble de siste plassene denne gangen bekledd av de norske, Rune noen få poeng foran Øystein. Vant gjorde en Luzernerstøver fra Sveits mens en Drever fra Sverige ble nr.2