Ingen av de tre norske representantene klarte å hevde seg i toppen under årets EM i Kuopio i Finland i helga 21. og 22. september.

Laglederen Tom Wenger har sendt følgende rapport fra prøven:

Årets EP ble arrangert av Finland nærmere bestemt i Kuopio. Norge stilte med 3 hunder noe som er vanlig når mesterskapet arrangeres i Norden. De norske hundene var dunker Ke Thea til Frode Moen, haldenstøver Emil til Torgeir Sandnæs og hygen Bjarga til Eivind Norby. Dommere fra NHKF var Anne Gjulem, Stein Wahlstrøm og undertegnede. Vi ble godt mottatt og arrangementet var perfekt lagt opp.

  

  

  

 

 

Den norske delegasjonen i Finland. F.v. Frode Moen med Ke Thea, lagleder Tom Wenger, dommer Stein Wahlstrøm, Eivind Nordby med Bjarga, dommer Anne Gjulem og Torgeir Sandnæs med Emil. 

  

    

 

 

 

 

Det var i år til sammen 14 deltakere fra Finland, Sverige, Norge, Sveits, San Marino og Tyskland. Det viste seg tidlig at føret ikke var det beste på prøvedagen. Ke Thea til Moen og Bjarga til Norby fikk ikke ut, mens haldenstøveren Emil til Sandnæs fikk 32 min. før det ble dødtap. Dermed havnet Norge et stykke ned på lista.

Nr 1 Drever fra Sverige Slagstigens Quitty 132 poeng 1. pr.
Nr 2 Finsk st. fra Finland Villipuron Amanda 131 poeng 1. pr.
Nr 3 Luzernerst. fra Sveits Diana von Caus 126 poeng 1. pr.
Nr 4 Italiensk st. fra San Marino Sony 122 poeng 1. pr.
Nr 7 Haldenst. fra Norge Emil 81 poeng 3. pr
Nr 8 Dunker fra Norge Thea 41 Poeng 0 pr.
Nr 9 Hygen fra Norge Bjarga 39 poeng 0 pr

 

Dunker Thea og hygen Bjarga reiste imidlertid kjerringa på mandag da de var påmeldt på en ordinær, finsk prøve. Begge jaget til 1. premie og oppnådde dermed Fin JCh.