Europapokalkonkurransen 9.-10. Jan. 2004 i Cognac i Frankrike

 

Dette arrangementet gikk i Cognac-området vel 10 mil nordøst for Bordeaux i Frankrike 9. og 10. januar. Prøven foregikk på flate vinmarkene med en uendelighet av vinranker alle steder. Første dagen øste regnet ned, men andre dagen var det skyet oppholdsvær. Defilering og avslutningsmiddag med premieutdeling var gedigent, mens det jaktlige med hundene aldri kom i sentrum slik vi er vant til. Arrangementet ble skjemmet av en del organisasjonsmessig rot. De norske dommerne og hundeeiere hadde problemer med rom og måltider som var bestilt på forhånd.

Det deltok 17 hunder fra de Finland, Sverige, Norge, Sveits, Tyskland, Østerrike, San Marino og Spania. Norge stilte med 2 hunder, dunker Samson til Morten Gaathaug og hygenhund Prins til Per Magne Rønning som ble ført av Bjørn Roald. Norske dommere var Per Olav Bergli, Finn Th. Amundsen og Knut H. Jellum.

Samson sto for en av de beste jaktprestasjonene ved å jage uten tap dobbelt så lenge som nødvendig, men hadde problemer med koblingen. Den sveitsiske dommer karakteriserte Samsons los som en «superleistung» (superprestasjon). Prins fikk dessverre ingen ting til.

 

Morten og Samson

 

Klikk på dokumentet under for å se resultatliste