Dunkeren Uno til Helge Stikbakke og haldenstøveren Emil til Torgeir Sandnæs gjorde sine saker svært bra i bratthenga i Østerrike med henholdsvis 2. og 4. plass. Les reiseleder Tom Wengers rapport fra turen:

 

Reisen gikk etter planen og vi ankom de østerrikske alper 8 timer etter at vi reiste fra Norge. Betjeningen møtte oss på trappa og mottagelsen var enorm. På fredag begynte møte mellom FCI landene kl.10.00 – 16.00. Knut Jellum var som tidligere Norges representant på denne samlingen. Dommermøte begynte kl.16.00 og det var godt forberedt. Kl.18.00 ble det presentasjon av hunder/dommer/kjentmenn og terreng. Kvelden ble avsluttet med taler og masse god mat fra middags bufe.

Neste dag startet dagen kl.06.00 med slipp kl.8.00. Det ble etter kort tid klart at de norske hundene Haldenstøver Emil og Dunker Uno gjorde det bra. Melding etter 1 time lød på at Uno tok den første haren etter 25 min.. Det viste seg også at Uno haltet veldig på det ene frambeinet. Han tok allikevel ut ny hare etter kort tid. I mellomtiden kom det melding om at Emil hadde tatt ut etter 40 min og jaget en hare som gikk mye ut av hørehold. Noe som medførte at reiselederen nok var mer nervøs, der han dømte en Rødstrihåret Brakke fra Østerrike. Tilbake på hotellet så ble det raskt bekreftet at dette ville stå mellom Norge og Sverige.

Jeg fryktet at de norske hundene ikke ville få full tid pga at all los må høres. Kl 16.00 begynte dommermøte og dessverre fikk jeg rett i mine antagelser. Uno fikk 47 min og Emil 52 min, det var vel Emil som muligens mistet mest. Vanskelig å si. Det ble Beagle fra Sverige som vant med 126 poeng. Uno ble nr 2 med 121 poeng, Svensk Hamilton nr 3 med 120 (denne mistet også mye lostid), Emil ble nr 4 med 119 poeng. De Norske hundene fikk nesten full pott med egenskapspoeng.

Det er vanskelig i et land som er så bratt at Totenåsen virker helt flat, men det er likt for all. De nordiske hundene er sterke, de klarer derfor 5 timer i dette meget tøffe terrenget. Den finske beaglen fikk 37 min og 3 premie. Finskestøveren fikk ikke ut hare.

Den østerrikske kjentmannen ble så imponert over Haldenstøver Emil at vi ble bedt på jakt neste dag. Det ble for varmt den neste dagen, men Emil fikk ut en hare og hadde 15 min. los på den før den forsvant til topps.

  Emil imponerte østerrikske jegere

 Mandag gikk turen hjem, noe som også gikk tilnærmet perfekt. En fin tur som jeg håper ga hundeførerne minnerike opplevelser.