Svenska Støvarklubben innfører separate, bevegelige eliteprøver (rørliga elitprov) over hele landet fra og med denne sesongen. Tidligere har disse prøvene kun vært forbeholdt klubber i Midt-Sverige med stor ulvetrussel, men nå er det åpnet for alle klubbene.

Prøvene går som vanlige eliteprøver over to påfølgende dager, men med den forskjell at hundeeieren selv kan bestemme når og hvor han eller hun vil starte. Avtale om startdagen kan gjøres inntil dagen før. Hundeeier må imidlertid selv skaffe dommere og terreng. For oss fra nabolandet høres det ikke enkelt ut, men henvender man seg til en arrangør, så er det som regel hjelp å få.

For å repetere noen regler, så er det slik at en norskeid hund med 2 x 1. Åp i Norge er kvalifisert til å starte Ep i Sverige. Der har svenskene et mer åpent regelverk enn vi har. En svensk eller finsk hund er nemlig etter våre regler ikke startberettiget på en ordinær norsk eliteprøve før den har blitt jaktchampion i hjemlandet. En norsk hund som oppnår 1. Ep i Sverige uten å være norsk jaktchampion, får imidlertid ikke det svenske championatet før det norske er i boks. Det blir liggende på vent.