Vi har mottatt melding fra enkelte som hevder at hundens ytelse på prøver har blitt drastisk svekket etter behandling med Droncit vet. – middelet som brukes mot den lumske dvergbendelormen og som er påkrevd brukt under besøk i Sverige. Dvergbendelorm er ufarlig for hunder, men desto farligere for mennesker. Derfor er det strenge restriksjoner når hunder har oppholdt seg i land hvor denne ormen finnes. 

 

Det vanligste tidsrommet for behandling i henhold til Mattilsynets krav er å gi hunden tabletter i intervallet mellom 24 – 120 timer før innreisen til Norge.  De som hevder å ha opplevd bivirkninger, har registrert dårlig ytelse de første døgnene etter at hunden har fått i seg pillene. Etter at det har gått ytterligere noen dager har de igjen vært i god form. Derfor kan det være et godt og forskriftsmessig alternativ å gi behandlingen to ganger med maksimum 28 dagers mellomrom. Ved å tilpasse dette, unngår en at hunden er indisponert den eller de dagene prøven foregår. Les mer om behandlingsalternativene på Mattilsynets hjemmeside.

Vi skylder å legge til at slett ikke alle reagerer på preparatet, men har du en hund som har fått slike bivirkninger, så bør du gi tilbakemelding til veterinæren som kan rapportere dette videre.